18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

"Zelená" z krupice a vajíčka

Název Množství a jednotka
máslo 1 plátek sla
dětská krupice 2 lžíce
vejce 1 ks
masox 1/4 kostičky
sůl dle potřeb
Zobrazit všechny ingredience

k obědcu nebo na ryc
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za stálého míchání osmahneme do růžova.
Následně vklepneme celé vejce a za stálého míchání pražíme , dokud se z míchaného neutvoří žmolečky.
Zalijeme horkou vodou, osolíme - kdo chce, může přidat cca čtvrt kostičky bujonu,(ale nutné to není).
Ještě chvilku povaříme, přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku a můžeme podávat.


 


RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...